Sint Anthonis nieuwbouw RemmensBerg Exterieur 07 Rijwoningen Type F

Nieuwe projectnaam, reünie ’t Hert en meer

17 april 2023
Nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief maken we de nieuwe naam bekend van ons project in het centrum van Sint Anthonis. Ook informeren we je over de reünie in voormalig Café ’t Hert en tonen we de te verwachten stappen van de verkoop. Lees snel verder!

De nieuwe naam: RemmensBerg

In februari deden we een oproep om mee te denken voor een nieuwe projectnaam. De eerder gekozen naam ‘OelBroeck’ levert namelijk teveel verwarring op met het gelijknamige gemeenschapshuis in Sint Anthonis. We ontvingen tientallen reacties op onze oproep. Dank daarvoor! Er zaten heel goede suggesties tussen. De uiteindelijke naam werd zelfs door meerdere mensen voorgesteld. Na intern beraad en extern overleg hebben we de nieuwe projectnaam vastgesteld: RemmensBerg.

RemmensBerg heeft een duidelijke lokale, historische relatie met het plangebied. Heel vroeger was deze grond in het bezit van de familie Remmen en op het braakliggende terrein lag een bergje. De sporthal ter plaatse had vanaf de jaren zeventig ook de naam Remmensberg. Bovendien loopt nu over het terrein een gelijknamige straat die zo blijft heten als de nieuwe woonwijk klaar is.

Een nieuwe naam brengt onder andere een nieuw logo met zich mee, vandaar dat het even duurde voor we de nieuwe naam bekendmaakten. We zitten nu in een overgangsfase en zijn druk bezig om zo snel mogelijk al onze communicatie onder deze nieuwe naam voort te zetten. Zo krijgt onze website binnenkort ook een nieuw jasje.

Logo project RemmensBerg Sint Anthonis

Reünie van ’t Hert: zaterdag 6 mei

Met de komst van de nieuwe woonwijk gaat het pand van voormalig Café ’t Hert aan de Breestraat 25 plaatsmaken voor de appartementen van RemmensBerg. Als waardige afsluiting voor de legendarische dorpskroeg is er op zaterdag 6 mei nog één keer feest bij Café ’t Hert. Het is een openbare reünie met gratis toegang voor iedereen boven de 18. De reünie start om 18.00 uur met een ‘special act’ en daarna is het feest met ’t-Hert-DJ’s van weleer. Naar Facebook van de reünie.

Foto met dank aan familie Verhoeven, via de organisatie van de reünie

Start verkoop in voorbereiding

De ontwikkeling van het project is inmiddels zo ver dat we in de startblokken staan voor de verkoop van fase 1. We zijn in afwachting van de goedkeuring van de gemeente Land van Cuijk, waarna we een datum kunnen vastleggen. In fase 1 gaat het om 28 van de vijftig woningen op het braakliggende terrein aan de noordzijde van de Breestraat en de Peter Zuidstraat, te weten:

• de vier levensloopbestendige woningen (type G),
• de zeventien rijwoningen (type D en F),
• de vrijstaand geschakelde woning (type C),
• zes van de totaal veertien tweekappers (type C en E).

In de tweede fase gaan de appartementen aan de Breestraat in de verkoop. De derde en laatste fase betreft de acht overige tweekappers (type B), die qua uitvoering afhankelijk zijn van de ontwikkeling van de supermarkt even verderop.

Sint Anthonis nieuwbouw situatie RemmensBerg plattegrond