Sint Anthonis nieuwbouw RemmensBerg Exterieur Vogelvlucht 01

Nieuwe naam woningbouwproject Sint Anthonis: RemmensBerg

17 april 2023

De nieuwe naam voor het nieuwbouwproject in het centrum van Sint Anthonis is bekend. Dit persbericht licht dat verder toe.

Persbericht – Nieuwe naam woningbouwproject Sint Anthonis: RemmensBerg

Het nieuwbouwproject in het centrum van Sint Anthonis krijgt een nieuwe naam. Waar de projectontwikkelaar in eerste instantie de werktitel ‘OelBroeck’ overnam, bleek vervolgens dat die teveel verwarring oplevert met het gelijknamige gemeenschapshuis in Sint Anthonis. Een oproep aan de inwoners om mee te denken voor een nieuwe naam, heeft vele tientallen serieuze suggesties opgeleverd. Uiteindelijk is daar de naam ‘RemmensBerg’ uitgekomen.

Sint Anthonis nieuwbouw RemmensBerg Exterieur Vogelvlucht 01

RemmensBerg: historische link met plangebied

De naam RemmensBerg werd geopperd door diverse inzenders en ook de werkgroep Toponiemen van de Heemkundekring Sint Tunnis in Oelbroeck kwam met die suggestie. De naam heeft een historische link met het braakliggende terrein waar de nieuwe woonwijk komt, ten noorden van de Breestraat en de Peter Zuidstraat. Dit terrein was vroeger in het bezit van de familie Remmen en er lag een bergje. Bovendien heette de sporthal ter plaatse voorheen Remmensberg. Ten slotte ligt in het plangebied een gelijknamige straat die ook behouden blijft in het plan.

Verkoop in drie fasen

De verkoop van de totaal vijftig woningen gebeurt in drie fasen. Voor het vaststellen van de start-verkoopdatum van fase 1 is de ontwikkelaar in afwachting van het laatste seintje van gemeente Land van Cuijk. Het gaat dan om 28 van de vijftig woningen, te weten:
• de vier levensloopbestendige woningen
• de zeventien rijwoningen
• de vrijstaand geschakelde woning
• zes van de totaal veertien tweekappers

Als tweede fase verwacht de ontwikkelaar de verkoop van de veertien appartementen aan de Breestraat. In een derde fase gaat de verkoop van de acht overige tweekappers van start. Deze zijn qua uitvoering namelijk gekoppeld aan de ontwikkeling van de supermarkt even verderop.

Sint Anthonis nieuwbouw RemmensBerg Exterieur 08 Rijwoningen Type F

Meer informatie

Projectwebsite: woneninremmensberg.nl
Makelaars:
• MVS Makelaardij uit Boxmeer, 0485-52 14 92, boxmeer@mvsmakelaardij.nl
• Bernheze Makelaars uit Uden, 0413-243818, info@bernheze.nl

Einde persbericht